Zero waste tips voor onderweg

Wanneer je op reis bent of gewoon buiten de deur, is het vaak lastig om weg te blijven van wegwerp plastic en afval. Sommige mensen zijn er van zichzelf heel goed in, van die mensen die goed zijn in organiseren en voorbereiden enzo. Zelf ben ik daar nooit zo sterk in geweest. Ik vergeet altijd van alles en moet dan onderweg dingen kopen.

Het begint dus met een goede voorbereiding! Dit scheel meestal niet alleen afval, maar ook geld.

Sinds ik Jip heb ben ik er wel wat beter in geworden, want elke moeder weet dat je beter niet de deur uit kunt gaan zonder dat je eten en wat te drinken bij je hebt. Ik ben dus echt zo’n ‘bakjes moeder’ waarin ik lekkere dingen meenemen voor onderweg.

Tip: zorg voor een goede drinkfles

Ik ga echt nooit de deur uit zonder een fles water. Ik vind het super zonde om een wegwerpflesje met water te kopen. Mijn voorkeur is een mooie drinkfles van RVS. Want ook al is het herbruikbaar, voor mijn drinken gebruik ik liever geen plastic fles.

Tip: neem een thermosbeker of herbruikbare koffie beker mee

Ik vind de verleiding altijd best groot om een lekkere latte te halen onderweg. Als je dat weet van jezelf, neem dan zo’n leuke herbruikbare koffiebeker van Ecoffee mee. Maar een goede lekdichte thermosfles is ook fijn, dan kun je zelf een warme koffie of thee meenemen, dat scheelt echt geld!

Ik drink al een tijdje geen koffie met koemelk meer, dus het is daardoor wat makkelijker geworden de verleiding te weerstaan. Bij Starbucks hebben ze inmiddels wel latte’s met havermelk of amandelmelk, maar hoe het kan weet ik niet, ik vind het niet lekker. Terwijl ik in Haarlem bij mijn favo koffietentje altijd enorm geniet van een latte met havermelk! Maar bij Starbucks hebben ze dit flink weten te verpesten.

Tip: neem een goede lunchbox mee

Hierin doe je je boterhammen, snacks of sla en neem je je eten lekker mee voor onderweg. Scheelt enorm veel geld als je dit niet onderweg haalt, plus je kiest voor gezond.

Tip: neem bestek mee

Ik ben zo iemand die zonder schaamte op pad gaat met een bak sla en een vork. Je kan ook zorgen dat je je spork meeneemt, zo heb je altijd een vork en lepel bij de hand!

Tip: zorg voor een herbruikbaar boodschappentasje

Ben je op pad, dan kan het wel eens voorkomen dat je iets leuks koopt of dingen meeneemt. Zorg dat je altijd een handig boodschappentasje achter de hand hebt en je hoeft ooit een plastic tasje te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *