Losse plastic zakjes bij de supermarkt? Echt niet nodig!

Ik ga nog heel regelmatig naar de ‘gewone supermarkt’. Ik weet het, naar de markt of toko gaan is beter en naar de biologische winkel nog beter. Maar het komt er gewoon vaak niet van. Ik was van de week weer eens bij de supermarkt, toen ik me bedacht dat ik ooit eens, jaren geleden, was begonnen met het gewoon los meenemen van dingen als appels, peren, tomaten en dergelijke. Ik doe het nooit in een los plastic zakje. Dat vind ik zó zonde. Maar ook niet altijd in een zelf meegebrachte milieuvriendelijke variant. Dat vergeet ik vaak.

En ineens herinnerde ik me dat toen ik ermee begon, dat eerst nog best vreemd voelde. Want de meeste mensen doen dat niet zo. En ik doe het nu al jaren en het is gewoon heel normaal voor mij. Goed wassen doe ik toch wel thuis, dus waarom moet het in een plastic zakje in mijn boodschappentasje terechtkomen (die neem ik trouwens wél altijd zelf mee natuurlijk!). Voor de caissières maakt het niet uit. Ik leg ze keurig bij elkaar op de band en zij plakken er een stickertje op.

Het kan natuurlijk nog beter, je kan ook een handig eigen zakje of netje meenemen en je kan ook naar de markt of bio winkel gaan. Maar mocht je je toch zomaar ineens bevinden in een gewone supermarkt, laat die zakjes lekker voor wat ze zijn. Bij de meeste groenten en fruit heb je dat echt niet nodig. Behalve bij sperziebonen misschien… 🙂

Het wordt vanzelf heel normaal en helemaal niet raar, tot je er nooit meer over nadenkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *